W dniach 27 i 28 maja br. w Warszawie w kampusie SGGW odbył się etap centralny XLV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Naszą szkołę reprezentowały:
– w bloku gastronomia Anna Staszków z klasy 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych,
– w bloku technologia żywności – Katarzyna Warchoł z klasy 3 Technikum Technologii Żywności.
Po bardzo trudnych eliminacjach dziewczyny uzyskały tytuł finalistek. Serdecznie gratulujemy!
Przypomnijmy, że w etapie szkolnym XLV Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych brało udział ponad 100 uczniów z naszego Technikum, kształcących się w zawodach: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technik Technologii Żywności i Technik Weterynarii. Do eliminacji okręgowych Olimpiady, które obyły się 08.04 br. na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu zakwalifikowali się w poszczególnych blokach tematycznych następujący uczniowie :
Produkcja zwierzęca: Jedynak Dominik 3tw, Polak Igor 3 tw, Szleper Arkadiusz 3tw
Gastronomia: Staszków Anna, Gołębiowska Iga
Weterynaria: Kowalkowska Julia 3 tw, Bania Wiktoria 4 tw, Kret Justyna 3 tw
Eliminacje okręgowe w bloku technologia żywności, obywały się na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Naszą szkołę reprezentowały uczennice: Kazimierska Aleksandra3 tżi, Warchoł Katarzyna 3 tżi